Welke gerechten kan je bereiden met een convectie oven?

convectie oven

Voor de meeste horeca gelegenheden geldt dat de keuken het meest essentiële onderdeel is van het bedrijf. Immers, in de keuken worden alle gerechten bereid en geserveerd. Om alle gerechten op een goede manier te bereiden, is er keuken apparatuur nodig. Deze keuken apparatuur is veelzijdig van aard. Om te beginnen is er altijd sprake van koel apparatuur. Dit zijn vaak koelkasten of vriezers. In deze koelkasten en vriezer wordt het voedsel opgeslagen, zodat het lang meegaat en niet bederft. Het is belangrijk om goed te kunnen vertrouwen op deze apparatuur in de keuken, omdat het voedsel van goede kwaliteit moet zijn als het bij de klant komt. Natuurlijk mag ook in elke horecagelegenheid de vaatwasser niet ontbreken. Als je kijkt naar een gemiddelde dag en een gemiddelde horecagelegenheid, zie je dat het bestek en servies meerdere malen per dag moet worden gewassen. Het verloop van deze producten is groot. Daarnaast is het ook belangrijk voor elke horeca gelegenheid om te beschikken over een betrouwbaar fornuis. De meeste horeca gelegenheden beschikken over een convectie oven. Deze over is een belangrijk onderdeel van de keuken. Met deze oven worden gerechten bereid en gegaard. En met deze oven zijn vele verschillende soorten gerechten te realiseren op een hele makkelijke en prettige manier.

convectie oven

De voordelen van een oven

Is een convectie oven werkt heel anders dan een standaard oven. Een standaard oven werkt met een warmte element, dat vaak onder of boven in de oven aanwezig is. Dit heeft enkele nadelen. Zo kan een gerecht dat te lang of te dichtbij het warmte element is, sneller aan branden. Met een convectie oven is dit probleem niet langer aanwezig. Hoe werkt de oven precies? De oven werkt met hete lucht. Deze hete lucht wordt vervolgens door twee ventilatoren in de oven gelijkelijk verdeeld over de gerechten die erin worden bereid. Dit zorgt voor een mooie spreiding van de warmte, waardoor ook het verbranden van producten niet vaak of helemaal niet meer voor kan komen. Naast dit heuglijke feit, behoudt het gerecht in kwestie ook nog eens uitstekend zijn niveau van vocht, waardoor het niet uitdroogt.